Венгер е обезпокоен от ранния старт на следващия сезон


Н. Гавазов

Венгер е обезпокоен от ранния старт на следващия сезон

Мениджърът на Арсенал Арсен Венгер изрази недоволството си от ранния старт на следващия сезон, който е насрочен за първата седмица на август. За разлика от останалите отбори, "артилеристите" все още не са излезли в отпуск , тъй като през уикенда предстои да играят финал в Купата на Англия срещу Астън Вила. Нещо повече, Алексис Санчес и Давид Оспина в скоро време ще се отправят за Копа Америка, който ще се състои от 11 юни до 4 юли.

Отчитайки това, че стартовият кръг на следващия сезон във Висшата лига е насрочен за 8 август, за футболистите на Арсенал няма пълноценна почивка, оплаква се Венгер.

"Смяната на календара със седмица по-рано силно влияе върху предсезонната подготовка и аз смятам, че това е неправилно. Играчите, които участваха на Световното нямаха пълноценна почивка през зимата, а на всичкото отгоре се класирахме и за финал в Купата, така че сезонът завършва на 30 май. Футболистите пък от националните отбори ще бъдат използвани до 14 юни, а новият сезон започва на 8 август. Главата ми просто не побира това", заяви Венгер.

"Откъде да се намери време за възстановяване, щом за подготовката за новия сезон остават шест седмици? По принцип, мениджърите имат немного време за почивка когато в календара няма международен турнир, но през тази година ние завършваме кампанията си в края на месец май, а се завръщаме към работа в края на юни. По такъв начин играчите разполагат само с две седмици, за да си починат от Висшата лига, а след това отново се налага да тръгнат на работа и да се готвят за новия сезон", каза още французинът.

 

  Сподели
96