Селюк: Коноплянка няма да заиграе в Англия


Н. Гавазов

Селюк: Коноплянка няма да заиграе в Англия

Футболният агент Дмитрий Селюк се изказа скептично относно съобщенията, че полузащитника на Днепър Евгений Коноплянка може да премине в клуб от Висшата лига на Англия. Както е известно, сагата с напускането на украинския национал продължава вече втора година, като последно той бе пред трансфер в Рома, но в последния момент се отказа от преход.

Сега играчът е свързван с Тотнъм, но според Селюк, това няма как да се случи.

"Не съм сигурен, че Коноплянка ще издържи в Англия. За да успееш в подобна напрегната лига, ти трябва да си издръжлив и физически твърд. А Коноплянка често получава травми и в много мачове изглежда изморен. Потенциалните му купувачи знаят това. Вместо един качествен агент да се занимава с делата му, агент с добра репутация, неговият баща обикаля и вероятно контактува с десетки футболни дейци. И не всички имат чисти помисли", заяви Слеюк.

"Трябва да се разбере и ситуацията на пазара. Тя е характерна за източноевропейските клубове, в частност украинските. Става дума за високите заплати на играчите и облагането с данъци. В Украйна данъкът и заплатата се плащат от клуба, но те се крият. В Европа този номер не минава. Коноплянка получава в Днепър два милиона на година. За да запази този доход, европейският клуб трябва да му даде четири милиона евро, което е много. Единици в Европа ще го направят. В същата ситуация са и останалите лидери на Днепър", добави агентът.

 

  Сподели
111