Венгер: Финансовият феърплей никога не е работил


Н. Гавазов

Венгер: Финансовият феърплей никога не е работил

Мениджърът на Арсенал Арсен Венгер сподели мнението си за евентуалното смекчаване на правилата за финансовия феърплей (ФФП). Както е известно, тези дни президентът на УЕФА Мишел Платини намекна, че оглавяваната от него организация вероятно ще преразгледа ФФП през юни.

"ФФП не ни влияе, защото винаги харчим толкова, колкото получаваме. Имаше клубове, които не уважаваха ФФП, но международният натиск направи правилата по-гъвкави, за да привлекат инвеститори от други страни. Телевизионният контракт в Англия ще принуди европейските клубове да подобрят своите, за да удържат борбата. ФФП никога не е работил. Той положително повлия на някои аспекти на нашата работа, но резултати липсват", заяви Венгер.

"УЕФА не е толкова силен, както преди 10 или 15 години, на тях им е трудно да прилага твърди правила, защото те противоречат на европейските закони за свободно инвестиране. Много умни хора работят над този проблеми. В самото начало идеята изглеждаше логична, но постепенно ставаше все по-сложно и по-сложно. ФФП не отчита инвестициите в системата за подготовка на младежите и заради това дадените инвестиции започнаха да растат, а след тях и заплатите", добави французинът.

 

  Сподели
144