Фабрегас: Никога не съм играл толкова дълбоко, както при Моуриньо


Н. Гавазов

Фабрегас: Никога не съм играл толкова дълбоко, както при Моуриньо

Полузащитникът на Челси Сеск Фабрегас заяви, че никога досега не е изпълнявал толкова отбранителни функции, както го прави в състава на Жозе Моуриньо. 28-годишният испанец е известен с атакуващите си функции в отборите, в които игра пред това. Бившият капитан на Арсенал обаче през този сезон много често изпълняваше ролята на опорен полузащитник, което, впрочем, се превърна в залог за успеха на "сините".

"По-рано винаги съм действал по-близо до чуждата врата. В Челси позицията ми е друга, моята роля се състои в това да асистирам и да подавам на линията Азар - Оскар - Вилиан. Правя така, че отборът да играе повече от дълбочина. Трябва да давам баланс на отбора. Не мога да отивам напред, както съм свикнал, не мога просто да правя каквото си искам. Такъв е Моуриньо, дисциплината вътре в тима е много важна", заяви Фабрегас.

"Искам да сме по-стабилни, независимо от това, кой играе в полузащита. Мисля, че при нас добре се получава и поради това сме много стабилни", добави испанецът.

По-рано през месец май Фабрегас за първи път в своята кариера спечели Висшата лига на Англия, но сега полузащитникът иска нещо повече.

"Исках да спечеля лигата на 27 и се надявам да го направя и на 28. Ставам по-голям - какво да правя? Струва ми се, че едва вчера бях на 16 и току що започвам да играя. Играя 12 години и ако се огледам назад - бих искал да го направя в края на кариерата си - то вече 12 години играя за топ отбори, за националния на страната си и много се гордея с това, което постигнах и изпитах. Това само ме кара да искам повече. Аз постоянно съм гладен, гладен, гладен. Не искам да спирам, докато не спечеля колкото е възможно повече трофеи", завършва Фабрегас.

 

  Сподели
149