Стърлинг ще каже на Ливърпул, че иска да напусне


Н. Гавазов

Стърлинг ще каже на Ливърпул, че иска да напусне

Крилото Рахим Стърлинг е взел решение да напусне Ливърпул през лятото, за което той ще съобщи на мениджъра Брендън Роджърс в хода на преговорите тази седмица. През миналия месец 20-годишният играч от националния отбор на Англия даде интервю, в което потвърди, че е отклонил предложението на "червените" за нов договор със заплата от 100 000 паунда на седмица. Това породи огромно негодувание сред феновете на Ливърпул, някои от които побързаха да отправят обиди към Рахим в социалните мрежи.

Напълно е възможно обаче да не става дума за пари. Както съобщават британски източници, в петък Стърлинг ще се срещне с Роджърс и изпълнителния директор на клуба Йън Айър, за да съобщи за желанието си да напусне "Анфийлд".

Действащият договор на играча е до 2017 година, но затягането на ситуацията може да донесе загуби на Ливърпул, тъй като точно сега мърсисайдският клуб има реална възможност изгодно да продаде Рахим.

Сред претендентите за Стърлинг са Манчестър Сити и Арсенал, а също така младежът е свързван с Реал Мадрид и Байерн. Съобщава се също така, че сумата от 35 милиона паунда е способна да разколебае позицията на Роджърс, който отначало обеща, че Рахим няма да напусне Ливърпул.

Някои източници твърдят, че стремежът на Стърлинг да напусне Ливърпул е мотивиран от желанието му да печели трофеи. Освен това Рахим чувства, че клубът го принуждава към нов договор, като играчът е ядосан, че детайлите на договора му са станали достояние на пресата.

 

  Сподели
170