Белерин бил близо до напускане на Арсенал


Н. Гавазов

Белерин бил близо до напускане на Арсенал

Защитникът Ектор Белерин призна, че е бил близо до това да напусне Арсенал, преди да се закрепи в първия отбор. Неделният мач с Манчестър Юнайтед стана за 20-годишния испанец 25-ти за отбора на Арсен Венгер през сегашния сезон. Самият Ектор не е очаквал подобно нещо, тъй като през миналото лято в тима се е появил конкурент в лицето на Матийо Дебюши.

"Ако някой ми бе казал, че добре ще се представя на тази позиция, нямаше да му повярвам. Наистина бях близо до това да замина под наем някъде. Дори обсъждахме с мениджъра къде е най-добре да прекарам сезона, но всичко с разви по друг начин", заяви Белерин.

"Продължаваме да се борим за второто място, а и се класирахме за финал в Купата на Англия. Всичко това е сюрприз за мен аз се наслаждавам. Където и да се намирам, знам, че трябва упорито да работя и да се сражавам за своето място. Това и правя. Получих своя шанс и мисля, че се възползвах", каза още испанецът.

"Определено искам да стана играч от стартовия състав - всеки иска да играе всяка седмица. Матийо се представи като забележителен футболист, но нямаше късмет с травмите. Това ще е хубава битка", завършва Белерин.

 

  Сподели
96