Роджърс: На Ливърпул му липсват лидери и майстори


Н. Гавазов

Роджърс: На Ливърпул му липсват лидери и майстори

Мениджърът на Ливърпул Брендън Роджърс се оплака, че отборът страда от липса на лидери и майстори. През сегашния сезон "червените" се оказаха неспособни да се конкурират с Челси, Манчестър Сити, Арсенал и Манчестър Юнайтед. Голямо разочарование изпитаха феновете от отпадането на тима от Шампионска лига, както и от Купата на Англия.

Впрочем, втора поредна година Ливърпул продължава да губи знакови играчи. След Джейми Карагър и Луис Суарес, сега клубът се разделя със Стивън Джерард. Роджърс е на мнение, че заради това възниква празнота, която трябва да бъде запълнена.

"Трябва да намерим отговор на това. Трябва да се намерят решения. Невероятен опит, лидерски качества и майсторство си тръгват от отбора, но аз съм убеден, че ще ги компенсираме", заяви Роджърс.

"Стиви има голямо влияние в съблекалнята и звездно майсторство. Идеята за следващия сезон е играчите ни да се подобрят и да се проявяват в големите мачове. Само така можеш да станеш голям футболист в такъв клуб. Имаме хора с характер, но е важно те да добавят и майсторство. Имаме нужда от заплаха в атака, защото загубихме прекалено много - достатъчно е да погледнете количеството отбелязани голове. Трябва да намерим способи да си върнем тези голове, да върнем съзидателността и атакуващата заплаха, при това да запазим дисциплината си в отбрана", добави мениджърът.

 

  Сподели
143