Арсенал взе точка от Олд Трафорд


И. Ангелов

Арсенал взе точка от Олд Трафорд

Манчестър Юнайтед прие Арсенал в среща от поредния тридесет и шести кръг на английската Висша лига, като днес двата отбора в битка за третото място в класирането, даващо право на директно участие в групите на Шампионска лига, завършиха при резултат 1:1, който съхранява статуквото в таблицата, а именно Арсенал е 2 точки пред своя опонент и с мач по-малко (срещу Съндърланд).

Първото полувреме беше перфектно за домакините от Юнайтед. Те оставиха единствено 38% владение за своите гости и не им позволиха удар по вратата на Де Хеа. Единствените атаки видяхме пред Оспина, който пропусна гол в 30-ата минута, когато Ашли Йънг центрира на втора греда за Ерера, който бе непокрит и от воле матира вратаря за 1:0.

За последно Арсенал не бе отправял удар в първото полувреме на свой мач през 2004-та година срещу Ливърпул.

Второто полувреме обаче бе изцяло за Арсенал. Оливие Жиру се размина с няколко добри възможноти, преди Давид Де Хеа и Маркос Рохо да бъдат заменени от Виктор Валдес и Тейлър Блекет за Юнайтед, докато Тио Уолкът и Джак Уилшър се появиха за гостите.

В 82-ата минута именно Уолкът напредна от дясно и се разправи с Блекет, след което опита да центрира, но бранителят изби топката над Валдес и в собствената си врата за 1:1. Шанс да спечели срещата до края получи Ван Перси, който с единственото си докосване в мача стреля над вратата.

  Сподели
182