Моуриньо: Тери нямаше да е в Челси, ако не бях аз


Н. Гавазов

Моуриньо: Тери нямаше да е в Челси, ако не бях аз

Мениджърът на Челси Жозе Моуриньо е на мнение, че благодарение именно на него Джон Тери продължава да играе за "сините". 34-годишният защитник взе участие във всяка една минута през сегашния сезон и помогна на отбора да спечели своята четвърта титла във Висшата лига на Англия. Тери се оказа важно звено в отбора на Моуриньо, независимо от своята възраст.

Впрочем, преди пристигането на португалеца, Джон преживя трудни времена. При Роберто Ди Матео и Рафаел Бенитес Джон нямаше твърдо място в титулярния състав и според Жозе, защитникът е бил близо до това да напусне "Стамфорд Бридж".

"Мислех си, че на него вече е поставен кръст, тъй като в предишните две години той не играеше по два-три поредни мача. Мениджърите не виждаха в него играч от титулярния състав. Той бе контузен. Мениджърите предпочитаха други футболисти вместо него. Мислех си, че няма да може да се върне на обичайното си ниво", заяви Моуриньо.

"Когато дойдох в Челси, на него му оставаше година до края на договора и аз исках да му покажа уважение и да видя, как ще се развият нещата. Ние разговаряхме и той знае природата ми: много съм му задължен, но той няма да получи нищо, което не заслужава. Той знае същността ми и вече бе готов. Каза ми, че ще докаже мястото си в отбора, а това е много прост процес. Както можахте да видите, той бе великолепен", добави Жозе.

"Работата не е в думите или благодарностите. Работата е в това, че ти чувстваш, а това е важното. Мисля, че той знае, че без мен, най-вероятно, сега нямаше да е в Челси. Но в същото време знам, че без него, най-вероятно, ние нямаше да станем шампиони на Висшата лига. Защото може би нямаше да играе при друг мениджър, а не играейки, той нямаше да получи нов договор. Ако един играч не е важен, той рано или късно си тръгва. При мен той получи два нови договора", завършва португалецът.

 

  Сподели
93