Суонзи победи на гости на Арсенал


И. Ангелов

Суонзи победи на гости на Арсенал

Суонзи се приближи до европейските места в класирането след изиграването на поредния тридесет и шести кръг на английската Висша лига. След победата с 1:0 на гости на Арсенал тимът има точка по-малко от Саутхемптън и две по-малко от Тотнъм, който заема последното място, даващо право на игра в Лига Европа.

Днес до почивката Суонзи игра перфектно. Арсенал не успя нито веднъж да стреля точно по вратата на опонента, но показа добра игра в изграждането на всяка атака. 

През второто полувреме домакините отново бяха по-активни, но Суонзи отблъскваше атаките. Уолкът, Рамзи и Касорла се разминаха с това да вкарат, а Фабиански се прояви с изключителни намеси срещу Монреал и Санчес. 

Така се стигна до 85-ата минута когато Джеферсон Монтеро успя да центрира от ляво и Бафетимби Гомис успя да играе с глава преди Монреал и да стреля по вратата на Оспина. В първия момент изглеждаше, че вратарят е спасил положението, но миг след това съдията отсъди попадението, доказано с видео технология - 1:0. По този начин Суонзи осъществи дубъл за сезона над Арсенал.

  Сподели
234