Стоук с класика над десет от Тотнъм


И. Ангелов

Стоук с класика над десет от Тотнъм

Стоук Сити прие Тотнъм в среща от поредния тридесет и шести кръг на Висшата лига, като кандидатът за Топ 4 беше разбит с 3:0 и завърши срещата с човек по-малко на терена. Чарли Адам, Стивън Н'Зонзи и Маме Бирам Диуф се разписаха за домакините, докато изгонен рано във втората част бе Влад Кирикеш.

Началото бе много силно за Стоук, който наложи продължителна преса на своя гост. Така в 21-ата минута при едно центриране на Диуф топката бе отклонена от Фертонген право в Чарли Адам, който с плонж я изпрати в ъгъла на вратата за 1:0.

В 23-ата минута "шпорите" можеха да се върнат в срещата, но след добър пряк-свободен удар на Ламела топката се отклони в Муниеса и нацели гредата. 10 минути след това при едно привидно никакво положение, когато топката бе изпратена в полето на Тотнъм и изглеждаше, че Дайър ще се справи с топката, Лорис реши да излезе и сбърка тотално, след което топката попадна в Н'Зонзи, който запази хладнокръвие и вкара за 2:0.

В тази част Марко Арнаутович блестя за Стоук, след като множество пъти се справи с Дайър и стреля точно.

В 51-ата минута днес бе изгонен Кирикеш, който вече бе получил картон за едно влизане в Джон Уолтърс, но в абсолютно същата ситуация срещу Диуф той постъпи по същия начин и напусна играта. Така задачата на гостите стана много трудна, а Стоук доиграваше срещата си. В 86-ата минута дори се стигна до нов гол когато Арнаутович отново премина през Дайър и центрира на близката греда, от където Диуф завърши за крайното 3:0.

  Сподели
100