Арсенал убедителен срещу Хъл Сити


И. Ангелов

Арсенал убедителен срещу Хъл Сити

Арсенал застава на равно по точки с втория в класирането - Манчестър Сити, и 5 пункта пред четвъртия Манчестър Юнайтед, след като днес за едно полувреме се разправи с Хъл Сити на гости в "Кингстън Комюникейшънс Стейдиъм". За крайното 3:1 вкараха Санчес и Рамзи, както и Куин за домакините.

Арсенал започна силно срещата и отчете положение пред Санчес. След 20-ата минута обаче и домакините показаха желание за голове, като Алуко бе близо до гол с глава. 

В 28-ата минута Алексис Санчес реализира от пряк-свободен удар, като му помогна и обстоятелството, че топката подведе вратаря след като се отклони от Доусън - 1:0. 5 минути след това Касорла получи топката в центъра и подаде брилиантно към Рамзи, който премина през Брейди и стреля, като отново след като топката рикушира, тя се намери в мрежата за 2:0. 

Току преди да завърши първата част Санчес отново се разписа, като този път Рамзи изведе чилиеца, който премина през Харпър и стреля спокойно за класическо 3:0.

След почивката очаквано артилеристите намалиха оборотите. Така в 56-ата минута Стивън Куин вкара за Хъл когато Ел Мохамади центрира добре на главата на колегата си, който не остави шанс на Оспина. Малко след това МакШейн бе близо до гол. До края обаче по-добрите положение отново бяха за гостите.

  Сподели
125