Арсенал няма да купува нови играчи това лято


Н. Гавазов

Арсенал няма да купува нови играчи това лято

Мениджърът на Арсенал Арсен Венгер съобщи, че в неговите трансферни планове за лятото са настъпили големи изменения заради успешната игра на отбора през втората половина на сезона. Лондончани повече не виждат "абсолютна необходимост" от покупката на нови играчи.

17 победи в 21 мача през календарната 2015 година помогнаха на възпитаниците на Венгер да претендират за второто място във Висшата лига на Англия, а също така Арсенал има прекрасната възможност за втори пореден път да спечели Купата на Англия.

В хода на сегашната кампания на няколко пъти "артилеристите" сами, вътрешно, решиха някои кадрови въпроси, като например, намирането на опорен полузащитник. В тази зона с успех сега действа Фрнсис Коклен, а всичко това говори на Венгер, че отборът не се нуждае от летни попълнения.

"Благодарение на нашата игра, в трансферните ни планове настъпиха грамадни изменения. Грамадни. Убеден съм, че някои играчи, към които имаше въпроси, като Месут Йозил, постигнаха голям прогрес през втората половина на сезона. Той постепенно се превръща в лидер, който води играта, както ти искаш", заяви Венгер.

"Ние нямаме абсолютно никаква необходимост да променяме нещата. Имаме силен състав, имаме и млади играчи сред резерва. В момента мие трудно да кажа какво и да е. Не сме близо до покупката на когото и да е. Имаме голям състав и дори се налага да се разделим с някои играчи", каза още мениджърът.

 

  Сподели
275