Ман Сити победи Тотнъм минимално


И. Ангелов

Ман Сити победи Тотнъм минимално

След като вече шампионът във Висшата лига стана ясен при днешната победа на Челси, Манчестър Сити заема втората позиция след победата си на гости на Тотнъм с 1:0. Така "гражданите" имат 3 точки над третия - Арсенал, но и цели два мача повече, като същевременно са на 13 пункта под шампиона в класирането.

Днес Тотнъм започна добре, с положения пред Дайър и Кейн още преди 5-ата минута, но те бяха само близо до гола. Двата тима не създадоха много положения след това, но в 29-ата минута Давид Силва пусна една добра топка през отбраната на домакините и там Агуеро завърши през Лорис за 1:0 от непосредствена близост.

Във второто полувреме шпорите отново опитаха да затруднят съперника, но не успяха да създадат чисти положения в атаките си. Агуеро и Кейн имаха достатъчно положения за повече голове днес, но това така и не стана. В 71-ата минута Лорис спаси акробатично вратата си от добър удар на Коларов. В 84-ата Харт лиши Паулиньо от гол по добър начин. В 93-ата минута домакините бяха много близо до драматично спечелване на точка, когато Ламела бе намерен на втора греда, но акробатичното му воле попадна в Джо Харт.

  Сподели
99