Азар донесе победа и титлата на Челси


И. Ангелов

Азар донесе победа и титлата на Челси

Еден Азар вкара единственото попадение в срещата между Челси и Кристъл Палас на "Стамфорд Бридж" днес, което гарантира шампионската титла на "сините" за първи път от пет години насам. Голът на Играчът на сезона дойде в продълженията на първата част от дузпа, спасена от Сперони и довкарана за крайното 1:0.

Двата отбора разменяха атаки в началото на срещата, като Челси задържаше повече и бе близо до гола в 25-ата минута, когато Сперони излезе да улови една топка, но успя само да я боксира над себе си и тя да попадне в Матич, който стреля точно, но бе блокиран.

В 44-ата минута Вилиан и Азар изработиха добра атака, в края на която МакАртър изглежда препъна белгиеца и това бе дузпа, зад която Азар застана и вкара след добавка при спасяване на Сперони - 1:0.

На почивката Оби-Микел замени Куадрадо за Челси. Домакините останаха по-стабилният отбор на терена и след това, като Иванович бе близо до гол в 56-ата минута. След средата на тази част гостите организираха няколко опасни атаки. В 77-ата минута Заха подаде една опасна топка за Саного сам срещу вратаря, но нападателят не успя да достигне топката. След положения и пред Дрогба и Иванович до края резултатът така и не се промени, но новият шампион вече стана факт.

  Сподели
119