Ливърпул взе късна победа от КПР


И. Ангелов

Ливърпул взе късна победа от КПР

Преди късната среща от деня между Манчестър Юнайтед и Уест Бромич, Ливърпул напредна с три точки към Топ 4, където стоят "червените дяволи", и понастоящем разстоянието е 4 пункта. Това стана след днешното 2:1 на "Анфийлд", при което Кутиньо откри, Фер изравни, а след като гостите останаха с човек по-малко Джерард пропусна дузпа преди да успее да вкара в самия край.

В началото Ливърпул лесно навлизаше в половината на опонента, но липсваше последния пас за опасни положения. В 19-ата минута Рики Ламбърт намери Кутиньо за един изключително красив гол с фалц на топката в ъгъла над Грийн за 1:0.

След тази ситуация гостите започнаха да атакуват повече, но Остин не получи достатъчно подкрепа. На почивката Стивън Коукър бе заменен от Сук-Юнг. 

В 54-ата минута Стърлинг пропусна добра възможност за домакините когато Хендерсън изпрати добра топка в полето, но той стреля високо от много близо. В 73-ата минута Лирой Фер успя да изравни резултата след корнер на Бартън.

5 минути след това домакините получиха шанс да бият дузпа и опитът на Джерард бе спасен от Роб Грийн. В 82-ата минута за втори жълт картон бе изгонен Недум Онуоха и Ливърпул изнесе играта си напред. Така в 87-ата минута Кутиньо центрира добре на главата на Джерард, който не сбърка този път и реши срещата за своите.

  Сподели
123