Ван дер Сар: Ван Гаал премина през нещо подобно и в Аякс


Н. Гавазов

Ван дер Сар: Ван Гаал премина през нещо подобно и в Аякс

Бившият вратар на Манчестър Юнайтед Едвин ван дер Сар призна, че не е бил впечатлен от играта на отбора на Луис ван Гаал в началото на сезона. На старта на кампанията си "червените дяволи" се сблъскаха с множество травми, което ги отдалечи от лидерските позиции. След това тимът се стабилизира и извърши голям скок, който го закрепи в топ 4 на Висшата лига. Ван дер Сар смята, че това е заслуга на мениджъра.

"По-рано през сегашния сезон ние бяхме свидетели на мачове, които едва ли можеха да се гледат, а отпадането от Купата на Англия и Купата на Лигата причини огромна болка. Но мощта и вдъхновението в играта се завърнаха през последните седем-осем срещи - именно така трябва да играе Манчестър Юнайтед", заяви Ван дер Сар.

"През нещо подобно преминахме в Аякс. Бях резервен вратар през 1991 година, когато той (Ван Гаал) започна работа. Много лошо играехме в лигата и се сблъскахме с жестока критика. Но спечелихме Купата на УЕФА през 1992 година, а това всеи вяра в играчите. Той има прекрасно виждане по отношение на тактическите аспекти на играта, техниката на играчите и има умението да накара играчите да повярват в себе си", добави холандецът.

 

  Сподели
22