Ливърпул и Уест Бром не си вкараха


И. Ангелов

Ливърпул и Уест Бром не си вкараха

Ливърпул се върна на петата позиция в класирането, която временно бе загубена след равенството между Тотнъм и Саутхемптън от по-рано днес. В срещата си от тридесет и третия кръг днес мърсисайдци гостуваха на Уест Бромич Албиън, но срещата завърши при 0:0, макар гостите да нацелиха гредата на своя опонент.

В първата част не се случи много на "Дъ Хоутърнс", макар Ливърпул да доминираше във владението на топката. И пред двете врати положения липсваха и нито един тим не заслужаваше да е напред в резултата.

Второто полувреме предложи нещо различно, след като гостите започнаха активно. В 56-ата минута Майхил на два пъти спаси вратата си за няколко секунди, когато първо отрази опасен удар на Балотели, а след това и положението пред Кутиньо и Хендерсън.

В 63-ата минута Айби размени двойно подаване с Балотели и се намери на добра позиция, като стреля опасно и разтресе рамката на вратата на домакините. В отговор в 67-ата минута Ловрен спаси Ливърпул като спря плонжа на Морисън от чиста позиция.

Брендан Роджърс замени Балотели с Борини и Айби с Лалана в 75-ата минута в опит да промени ситуацията в атака. Малко след това Джерард бе близо до гола. Отново домакините отговориха с положение пред Гарднър, който стреля в Миноле. До края така и не се стигна до гол.

  Сподели
163