Тотнъм взе точка от Саутхемптън на гости


И. Ангелов

Тотнъм взе точка от Саутхемптън на гости

Тотнъм и Саутхемптън прескочиха Ливърпул в класирането след като днес завършиха при 2:2 на "Сейнт Мерис Стейдиъм". Понастоящем Тотнъм заема петата позиция с 6 точки за Ман Сити, а Саутхемптън и Ливърпул са още по точка назад, като мърсисайдци имат 2 срещи по-малко, които ще бъдат изиграни в близките дни.

Двата тима започнаха колебливо днес с първо положение в 11-ата минута пред Пеле. Домакините натиснаха след тази минута и Лорис спаси вратата си от добър удар на Шнайдерлин в 25-ата минута. Вратарят се пропука 4 минути след това, когато Пеле успя да изпревари Дейвис в наказателното поле и да стреля през Лорис за 1:0.

В 41-ата минута домакините бяха близо до това да удвоят резултата когато Пеле премина през двама и намери Уорд-Прауз, който разпредели за Бертран на фланга за ниско центриране, което достигна напълно непокрит Дейвис, но той не нацели вратата.

Така 2 минути след това Ламела изравни след центриране на Дайър и отклонена към крилото топка от Хари Кейн - 1:1.

В 50-ата минута отново Стивън Дейвис премина през Фацио и Фертонген преди да стреля ниско, но ударът му бе трагичен от прекрасна позиция и топката премина далеч от вратата. 5 минути след това пак той се оказа в центъра на събитията, когато Мане намери Пеле, той отклони кълбото за ирландеца, който премина през Бенталеб и стреля неточно.

В 65-ата минута все пак домакините вкараха за 2:1. Точен отново бе Пеле след центриране на резервата Шейн Лонг и удар с глава от нападателя. Само 5 минути след това гостите отново изравниха чрез Насър Шадли, който бе намерен от Дайър и напредна през Йошида, преди да стреля в долния ляв ъгъл за 2:2. До края и двата отбора опитаха да спечелят срещата, но голове не паднаха.

  Сподели
92