Роджърс: Няма по-добър от мен


Н. Гавазов

Роджърс: Няма по-добър от мен

Мениджърът на Ливърпул Брендън Роджърс даде интервю за The Independent, в което заяви, че никой не се справя с работата мениджър на тима, както той. Поражението от Астън Вила в полуфинала за Купата на Англия накара някои фенове на мърсисайдци да отправят призиви за уволнението на специалиста и на негово място да бъде назначен Юрген Клоп.

Роджърс е първият наставник на "червените" след Фил Тейлър от 1959 година, който не е печелил нито един трофей през първите си три сезона работа на "Анфийлд". Този факт обаче по никакъв начин не безпокои 42-годишния североирландец, който продължава да бъде уверен в това, че никой не може да се справи по-добре от него.

"Не мисля, че има някой по-добър от мен. Така виждам реалното положение на нещата. Когато си начело н Ливърпул, винаги ще се споменават много имена. нямам никакви проблеми с това, то постоянно се случва, просто трябва да се спечелят няколко мача. По-рано тук са свързвали други мениджъра и това ще продължава, независимо как се справяш с работата си. Преди три месеца ме наричаха тактически гений, тогава показвахме игра от най-висша класа. След това загубихме няколко мача, важни мачове и може би вече не сме толкова добри, но аз се усещам точно така , както преди", заяви Роджърс.

"Намирам се в отлични отношения със собствениците и директорите на клуба. Те разбират, както говорихме в началото, че това ще е дълъг процес, че тук няма готови играчи, които са свикнали да побеждават. Не съм поел работеща отлично машина, която е печелила трофеи през последните 10 години. В това отношение при нас всичко е пределно ясно, но разбира се, през следващия сезон искаме да играем още по-добре", добави мениджърът.

Също така Роджърс заяви, че отборът справедливо се намира на петото място в класирането на Висшата лига, като говоренето, че "червените" не оправдават очакванията, са неправилни.

"Ако оставим на страна емоциите от последния уикенд, през миналия сезон този отбор надмина очакванията. Никой не очакваше, че ще влезем в топ 4. Имахме играч от световна класа, а Даниел Стъридж, който има потенциал да стане такъв, се намираше на пика на формата си и бе здрав. След това загубихме футболисти. В момента сме пети, а стигнахме до полуфиналите и в двата турнира за купите в Англия. Амбицията ни, разбира се, е да се представяме по-добре и затова трябва да мислим за бъдещето, като планираме всичко. Това означава купуването на нови футболисти през лятото - нещо, върху което работим и което очакваме с нетърпение. Сегашната кампания имахме възможност за нещо повече, но смятам, че през следващата шансовете ни ще са още по-големи", завършва Роджърс.

 

  Сподели
171