Ман Сити победи Уест Хем


И. Ангелов

Ман Сити победи Уест Хем

Манчестър Сити успя да победи Уест Хем Юнайтед с 2:0 днес в среща от поредния тридесет и трети кръг на английската Висша лига. По този начин "гражданите" събират 64 точки в класирането и застават на точка зад Манчестър Юнайтед, който се намира на трета позиция, на 2 пункта от Арсенал, който е втори, и на цели 12 точки от Челси на върха.

Сити започна силно срещата, като в първите 15 минути гостите дори не напуснаха половината си. Коларов организираше атаки за домакините и дори бе близо до гол в 16-ата минута след пряк-свободен удар. 

В 18-ата минута резултатът бе открит чрез автогол от Джеймс Колинс. В ситуацията Адриан изпълни лош аут, подавайки на Навас, който премина през Кресуел и напредна по фланга, центрирайки ниско. Тук топката намери Колинс, който успя само да я хвърли над вратаря си и в собствената мрежа за 1:0.

В 36-ата минута Даунинг загуби топката в опасна позиция и Сити контраатакува. Агуеро напредна и намери Навас, който му върна кълбото за хладнокръвен завършек през Адриан за 2:0.

След почивката "гражданите" продължиха да доминират, а гостите по нищо не показаха, че имат надежди за точка в срещата. Единствено пред Валенсия се откри шанс за гол за Уест Хем, докато най-доброто положение за Сити във второто полувреме бе пред Туре в самия край. В средата на тази част Давид Силва получи травма в ситуация с Кояте и бе заменен принудително след дълъг период спряна игра, която се отрази в 9 минути продължение.

  Сподели
112