Венгер: Продължавам да разчитам на Шчесни


Н. Гавазов

Венгер: Продължавам да разчитам на Шчесни

Мениджърът на Арсенал Арсен Венгер подкрепи вратаря Войчех Шчесни преди полуфиналната среща от Купата на Англия с Рединг.

"Убеден съм, че ако психологически добре се подготвиш за мач, то не може да има никакви проблеми. Замених Войчех с Оспина, защото полякът проведе лош мач. Аз продължавам да го смятам, за отличен вратар и искам да му дам възможност да докаже това", заяви Венгер.

"В сряда гледах двубоя ПСЖ - Барселона и там игра вторият вратар Тер Щеген. В мач от Шампионска лига. Защо? Защото трябва да получават игрова практика. Те знаят правилата - на всеки според заслугите. Ако играеш ужасно, в следващата среща няма да влезеш, но трябва да поддържаш конкуренцията и формата. Оспина нищо не е направил, ако първи номер бе Войчех, в събота щеше да играе Оспина. Сега всичко зависи от представянето на двамата вратари. Във всеки един момент мое да ги заменя в зависимост от играта им. Живеем в свят, където има конкуренция и трябва да се биеш за мястото си, колкото и трудно да е това", каза още мениджърът.

 

  Сподели
100