Невил: Купата би дала увереност на Ливърпул


Н. Гавазов

Невил: Купата би дала увереност на Ливърпул

Бившият защитник на Манчестър Юнайтед Гари Невил е на мнение, че спечелване на Купата на Англия би могло да стане трамплин за Ливърпул към по-нататъшни постижения. Гари си спомня за 2006 година, когато Кристиано Роналдо и Уейн Рууни откриха своите трофейни витрини, завоювайки Купата на Лигата. Невил е на мнение, че в подобна ситуация сега се намират и възпитаниците на Брендън Роджърс.

"Трофеите дават огромна увереност, особено за младите играчи, които преди нищо не са печелили. Някои футболисти на Ливърпул, които ще излязат на подиума и вдигнат трофея, биха получили грамадна увереност в себе си. Помня какъв бе ефекта от спечелването на Купата на Лигата през 2006 година срещи Уигън. Това бе първи трофей за Роналдо и Рууни в Юнайтед и наш първи за последните три години. Той ни даде вяра. Това може да направи и Купата на Англия за Ливърпул. Тази Купа е способна да всели в тях вяра", заяви Невил.

"Сър Алекс говореше, че спечелването на еди трофей на година е важно нещо, независимо за какво става дума - Купата, Висшата лига или Шампионска лига. За Брендън Роджърс този трофей би станал първи и ще е продължение на успеха им след миналогодишното второ място. Може би именно това трябва да се смята като прогрес", добави бившият футболист.

 

  Сподели
176