Моуриньо: На пътя на всяка моя титла е имало мачове, спечелени в последната минута


Н. Гавазов

Моуриньо: На пътя на всяка моя титла е имало мачове, спечелени в последната минута

Мениджърът на Челси Жозе Моуриньо сподели мнението си за срещата с Куинс Парк Рейнджърс от 32-я кръг на Висшата лига на Англия, в която "сините" постигнаха победа с 1:0 благодарение на точния удар на Сеск Фабрегас в 88-та минута.

"На пътя на всяка моя титла винаги е имало мачове, спечелени в последната минута. Това е като пътеводна звезда, освещаваща пътя към титлата. Разполагаме със стабилен отбор и именно заради това създадохме положение в последните минути, което ни позволи да вкараме. Спасяването на Куртоа при 0:0 ни позволи да постигнем успех. През цялото време се бранехме добре, в това число и при стандартните положения срещу високите съперници", заяви Моуриньо.

"Спасяването на Куртоа наистина е важно. След мача с Хъл му казах, че през този сезон той ни донесе не малко точки. Относно Чех, той е истински професионалист. Отношението му поразява. Преди мача подсказа на капитана коя страна да избере, ако спечели жребия. В такова ранно за игра време това е важно, тъй като слънцето влияе на играта. Той помага на Куртоа дори когато не играе. Това е великолепно. Казвате, че съперниците ни са набрали добра форма? Ние се намираме в добра форма от първия кръг и заслужено водим", добави португалецът.

 

  Сподели
93