Компани критикува финансовия феърплей


Н. Гавазов

Компани критикува финансовия феърплей

Капитанът на Манчестър Сити Венсан Компани е на мнение, че правилата на финансовия феърплей (ФФП) само пречат на ръста на клубовете. През сегашния сезон "гражданите" се намират под строгите санкции от страна на УЕФА за нарушаване на ФФП. Белгийският бранител е на мнение, че подобни правила само стоят срещу интересите на тези, които искат да се утвърдят в елита.

"Мисля, че трябва да има формат, който да бъде уважаван. Ако един собственик идва в някой клуб, той поема отговорност за няколко години напред. Може би трябва да спазва някои правила, но кого защитават тези правила? Такъв е моят въпрос. Ако Сити не бе направил това, което извърши преди четири или пет години, сега може би щеше да е прекалено късно да се присъедини към елита, позволявайки си да печели достатъчно средства и да харчи повече от останалите", заяви Компани.

"Така ми се струва. Ако говорим за света на бизнеса, не може да забраниш на някого да инвестира. Разбирам, че феновете трябва да бъдат защитени, но ако имаш план, той трябва да получи одобрение. Побеждаваш и получаваш повече фенове. Получавайки повече фенове, ти получаваш все повече. Това са разумни мисли относно инвестициите. Разбирам, че правилата са нужни, но ми е интересно, как може да бъде променена ситуацията на върха в класирането? Когато дойдох в Англия, тук имаше четири топ отбора. Четири. Постоянно една и съща четворка в челото на таблицата, но благодарение на нас това се промени", добави белгиецът.

 

  Сподели
102