Ливърпул би Блекбърн и ще играе на полу-финал


И. Ангелов

Ливърпул би Блекбърн и ще играе на полу-финал

След като Блекбърн Роувърс успяха да си тръгнат след нулевото равенство на "Анфийлд" с шанс да прогресират изненадващо в полуфиналната фаза на ФА Къп, днес в преиграването на четвърт-финала с Ливърпул мърсисайдци успяха да победят с минималното 1:0 на гости на "Иууд Парк".

Срещата започна бавно, като първата по-добра ситуация дойде пред Стъридж в 19-ата минута, когато той стреля от ръба на наказателното поле и се размина с няколко сантиметра от красив гол. В 28-ата минута Мамаду Сако напусна игра принудително с травма и Коло Туре зае мястото му. В 36-ата минута Кутиньо стреля добре след корнер, но Ийстууд изби.

Втората част започна силно за домакините, като първо Карни стреля опасно по Миноле и спечели корнер, след който Маршал се извиси и отново затрудни вратаря.

В 70-ата минута падна единственото попадение днес, когато Кутиньо изпълни корнер, но избитата топка попадна отново в него, той размени двойно подаване с Хендерсън и навлезе в наказателното поле, от където от труден ъгъл и през краката на съперник стреля в далечната греда по земя и топката влезе във вратата за 1:0.

6 минути след това Стъридж бе близо до гол с опит да прехвърли вратаря, но отново топката прехвърли вратата. В 94-ата минута вратарят на домакините Ийстууд бе на път да стане герой когато излезе в атака, получи топката и стреля опасно, но право в Миноле, който спаси.

Така Ливърпул ще играе на "Уембли" срещу Астън Вила - опонент, който срещнаха на финал през 1996-та и победиха с 4:0.

  Сподели
177