Палас изпрати Сити зад Юнайтед и Арсенал


И. Ангелов

Палас изпрати Сити зад Юнайтед и Арсенал

Кристъл Палас победи Манчестър Сити с 2:1 на "Селхърст Парк" днес в последния мач от поредния тридесет и първи кръг на английската Висша лига. По този начин "гражданите" с 61 точки загубиха втората си позиция и се намират зад Арсенал - 63 т., и Манчестър Юнайтед - 62. Челси е недостижим на върха със 70 и мач по-малко от преследвачите.

Манчестър Сити изигра много силно първо полувреме, като доминираше по всеки показател, но след като редеше атака след атака и създаваше много опасности, получи гол в 34-ата минута. Тук след едно изчистване Уорд изпрати топката към наказателното поле, тя бе продължена за Дан, който стреля в Харт, а кълбото се отклони на пътя на Глен Мъри, който завърши на празна врата от непосредствена близост - 1:0.

Домакините продължиха да поемат атаките на своя опонент и така полувремето завърши при неочакван резултат. Още по-изненадващо бе началото на второто полувреме, защото в 48-ата минута Джейсън Пънчън застана зад топката при пряк-свободен удар и завътря кълбото отново в мрежата на Харт за 2:0.

Сити продължи да изсипва играчи в предни позиции в опит да върне резултата. В игра се появи и Франк Лампард за Един Джеко. Стигна се само до голът на Яя Туре в 78-ата минута, когато той се възползва от слабо изчистване и с ляв крак от границата на наказателното поле стреля добре далеч от Сперони - 2:1.

В 86-ата минута Сперони спаси вратата си с добро спасяване отново срещу Туре. Сити продължи да пресира опонента и до края на 4-минутното продължение, но не стигна до точката.

  Сподели
119