Юнайтед с победа над Астън Вила


И. Ангелов

Юнайтед с победа над Астън Вила

Манчестър Юнайтед застава на третата позиция във временното класиране след като днес в среща от поредния тридесет и първи кръг на английската Висша лига прие Астън Вила и успя да победи с 3:1. Гол-шедьовър днес вкара Уейн Рууни, чието попадение попадна веднага сред избора за гол на седмицата за Скай спортс. Два гола за домакините днес вкара Ерера, а Бентеке реализира за Вила.

Домакините започнаха много силно срещата, като в 5-ата минута принос за развитието му направи съдията Роджър Ийст. Тук Фелаини изведе Рууни сам срещу вратаря в наказателното поле и той бе категорично задържан за врата и повален от последния в отбраната Кларк, но ситуацията бе подмината. В 10-ата минута Кларк бе на точното място отново да спаси своите, когато блокира два голови удара от Мата и Рууни.

В 23-ата минута Маркос Рохо бе близо до гол когато стреля с много сила от далечна дистанция, но топката бе избита от Гузан в гредата и корнер. 4 минути след това Валенсия центрира добре за Рууни, който със задна ножица стреля неточно. В края на полувремето Ерера успя да открие резултата, когато бе намерен от Блинд на добра позиция в наказателното поле и стреля ниско покрай Гузан - 1:0.

Второто полувреме предложи подобно развитие, макар Вила да прибегна до смяна на почивката - Алан Хътън напусна с травма и в игра се появи Бакуна. Не след дълго и Бейкър замени Н'Зогбиа. Юнайтед продължаваше да задържа повече топката и да създава ситуации, като гол падна след появата на Ди Мария за домакините. 

Именно той центрира в 79-ата минута по неудобен начин за Рууни, който обаче се обърна с гръб към вратата и успя да осъществи контакт с топката, след което със завъртане и много сила да забие кълбото право в ъгъла на Гузан за 2:0.

В следващата си атака обаче гостите върнаха попадение, когато Джо Коул получи шанс да центрира от корнер, направи го по земя, топката достигна до Кристиан Бентеке, който стреля слабо в Де Хеа, но испанският вратар позволи топката да премине през краката му за 2:1.

В 92-ата минута Рууни спечели топката в полето на гостите и напредна до наказателното поле, където пусна кълбото за Мата, той върна на дъгата за Ерера, испанецът стреля към Рууни, който прескочи топката и тя отново попадна в мрежата на Гузан за крайното 3:1.

  Сподели
95