Арсенал се разправи с Ливърпул за 8 минути


И. Ангелов

Арсенал се разправи с Ливърпул за 8 минути

Арсенал застава на втората позиция във временното класиране след победата над петия - Ливърпул с 4:1 днес на "Емирейтс Стейдиъм". Преди срещите на Ман Сити и Манчестър Юнайтед, и лидера Челси, който има 67 точки и два мача по-малко от "артилеристите", Арсенал има 63, Сити 61, а "червените дяволи" - 59 точки.

Ливърпул започна много слабо днешния мач, с няколко грешки в отбраната, преди Кутиньо и Стърлинг да достигнат до добри положения в средата на първата част. В 37-ата минута Арсенал поведе когато Йозил копна топката на пътя на Рамзи, а той намери Белерин, който навлезе в наказателното поле през Морено и стреля през Миноле за 1:0.

3 минути след това Йозил вкара красиво от пряк-свободен удар за 2:0, а в 45-ата минута Санчес премина през Туре и с мощен удар не остави отново шансове на Миноле за спасяване - 3:0. 

Така на почивката Лазар Маркович бе заменен от Даниел Стъридж за гостите. Арсенал обаче продължи да атакува. Миноле спаси вратата си в 55-ата минута срещу Жиру. Последваха малко по-силни минути за гостите, но те достигнаха до попадение в 76-ата минута, когато Белерин повали Стърлинг в наказателното поле и Хендерсън реализира отсъдената дузпа - 3:1.

В 84-ата минута Емре Чан бе изгонен за втори жълт картон след нарушението си срещу Дани Уелбек, пред който се откри шанс малко след това. В 89-ата минута Касорла нацели гредата с удар по земя който премина през Миноле, но не намери мрежата. В добавеното време крайният резултат бе оформен от Оливие Жиру, като тук той получи пас от Санчес и премина през Туре преди да завърти топката право в ъгъла на вратата - 4:1.

  Сподели
180