Моуриньо: Челси не е място за младежите


Н. Гавазов

Моуриньо: Челси не е място за младежите

Наставникът на Челси Жозе Моуриньо изрази мнение, че клубът не е добро място за младежите. Независимо от успехите на младежкия тим на Челси - например, отборът U-18 за четвърта поредна година участва във финал за младежката Купа на Англия - никой от възпитаниците засега не успява да пробие в състава на първия отбор.

Според думите на Жозе, младите играчи просто не са готови за изискванията на първия отбор и нивото на конкуренция в него.

"Ако сте достатъчно добър и готов, тогава да. Младежите са важно нещо, но Челси е много взискателен клуб. Това е клуб, в който не е лесно да играеш. Тук изискванията са много високи, натискът е огромен. Това не е отбор, където хората са доволни на посредствена игра или посредствен резултат. Или са доволни на пето, шесто или седмо място. Това не е най-доброто място за играч, който се развива. За да играеш за първия отбор на Челси, ти трябва да си готов. Никакви компромиси, отчитайки нивото на изискванията, отговорността и натиска. Никакви компромиси за игра, който не е готов", заяви Моуриньо.

 

  Сподели
71