Дубъл на Жиру донесе победата на Арсенал над Нюкасъл


Н. Гавазов

Дубъл на Жиру донесе победата на Арсенал над Нюкасъл

Арсенал победи Нюкасъл с 2:1 в мач от 30-я кръг на Висшата лига на Англия и по този начин успя да запази третото място в класирането. "Артилеристите" контролираха събитията на терена през първото полувреме и закономерно поведоха с два гола на Оливие Жиру, който бе точен в 24-та и 28-та минута.

При първото попадение Касорла центрира от свободен удар, Уелбек засече с глава, а след това френският нападател протегна крак и с коляно отклони топката в долния ляв ъгъл на вратата. Малко по-късно отново Касорла центрира, този път от корнер и Жиру вкара с глава, с което удвои преимуществото на отбора си.

Второто полувреме започна с гол на домакините от Нюкасъл - Кабела подаде топката в наказателното поле и Муса Сиссоко порази вратата на Оспина.

Голът вдъхнови "свраките", които заиграха по-добре, а спокойствието в редиците на гостите изчезна. На няколко пъти стражът на Арсенал трябваше да се намесва, включително и в самия край, когато коварна топка се отклони от крака на играч на гостите.

Така лондончани записаха шестата си поредна победа, с което продължиха преследването на втория Манчестър Сити, а също така увеличиха на 4 пункта преднината си от Мачестър Юнайтед, който утре гостува на Ливърпул.

 

  Сподели
162