Мърфи: Сити може да се опита да привлече Роджърс


Н. Гавазов

Мърфи: Сити може да се опита да привлече Роджърс

Бившият полузащитник на националния отбор на Англия Дани Мърфи заяви, че е разбрал за интерес от страна на Манчестър Сити към мениджъра на Ливърпул Брендън Роджърс. Както и се очакваше, тази седмица "гражданите" завършиха участието си в Шампионска лига, на практика губейки своя последен шанс за спечелване на трофей през този сезон. Сега босовете решават, дали да покажат вратата на Мануел Пелегрини.

Според думите на Мърфи, един от кандидатите, към които гледа Сити Роджърс. Дани обаче не вярва в това назначаване и отдава предпочитание на Диего Симеоне от Атлетико Мадрид.

"Чух, че Манчестър Сити, разполагайки с голямо парично могъщество, може да се опита да привлече Брендън Роджърс от Ливърпул, но аз не мисля, че това ще се случи. Не мога да си представя, че Ливърпул ще пусне Роджърс, отчитайки колко добър е той", заяви Мърфи.

"Има още един впечатляващ кандидат за мениджър на Манчестър Сити и това е Диего Симеоне. Хората също така говорят за Карло Анчелоти, тъй като има изпитана формула, но това, което е постигнал Симеоне в Атлетико е нещо изумително. Никога не съм виждал отбор да играе по този начин заради своя треньор, както го прави Атлетико. Това е невероятно. Те не знаят умора. Това не просто е един състав, това е развиващ се отбор, защото му се налага да продава най-добрите си играчи, но въпреки това продължава да се сражава на високо ниво. Ето, такъв мениджър е нужен", завършва бившият футболст.

 

  Сподели
105