Атлетико може да си върне защитник от Челси


Н. Гавазов

Атлетико може да си върне защитник от Челси

След само един сезон в Челси, левият защитник Филипе Луис може да се завърне в Атлетико. През миналото лято "сините" е сбогуваха с опитния Ашли Коул, а също така отправиха под наем Райън Бертран, който след това оформи трансфера си в Саутхемптън на постоянна основа. Напълно логично Жозе Моуриньо се замисли над подсилване на левия край на защита.

В крайна сметка Челси похарчи 16 милиона паунда за бразилеца от полски произход. 29-годишният Луис обаче така и не успя да измести от стартовия състав Сесар Аспиликуета.

На сметката на Филипе има 22 мача за лондончани, като само половината от тях са във Висшата лига. Слуховете за напускането на играча се появиха още през зимата, но за всички бе ясно, че няма как бранителят да си тръгне по средата на сезона.

Сега ситуацията се следи от Атлетико Мадрид. Клубът е заинтересован от връщането на бившия си игра, който през миналия сезон игра финал в Шампионска лига и спечели Примера дивисион. Според запознати, стойността на евентуална сделка ще е около 10 милиона паунда.

 

  Сподели
102