Ливърпул победи Суонзи с щастлив гол


И. Ангелов

Ливърпул победи Суонзи с щастлив гол

Ливърпул застава на две точки от четвъртото място и три точки от третото място, съответно Манчестър Юнайтед и Арсенал, след като в срещата от поредния двадесет и девети кръг на английската Висша лига на гости на Суонзи Сити мърсисайдци победиха с минималното 1:0 благодарение на попадение от Джордан Хендерсън.

В първата част обаче домакините доминираха и Ливърпул трябваше да бъде доволен на нулевото равенство до почивката. Гомис, Сигурдсон и Раутлидж създадоха много проблеми на отбраната на "червените", като Миноле направи няколко важни спасявания. 

Във второто полувреме Ливърпул започна да печели терен, като до към 60-ата минута вече започна да създава положения пред Фабиански. В 64-ата се появи и Стивън Джерард за Алберто Морено. 4 минути след това Стъридж изведе Хендерсън на добра позиция, той бе застигнат от бранител, който с шпагат изби топката в полузащитника, а тя отскочи от него и прехвърли Фабиански за 1:0.

В 76-ата минута Кутиньо бе близо до гол с фалцов удар от далеч. Последва положение пред Стърлинг в 77-ата минута. В края на мача Ливърпул продължи да доминира, но не стигна до повече голове.

  Сподели
141