Юнайтед разби Тотнъм за едно полувреме


И. Ангелов

Юнайтед разби Тотнъм за едно полувреме

Манчестър Юнайтед застава на две точки от второто място и на една от третото след днешната победа в двадесет и деветия кръг на английската Висша лига над Тотнъм с 3:0. Всички голове днес бяха вкарани в първата част, а в мача блестя Майкъл Карик, който получи един от редките си стартове след два месеца отсъствие от титулярите след наказанието на Мария и контузията на Ван Перси.

Юнайтед започна с грешки полувремето, но в 9-ата минута успя да стигне до гол чрез Маруан Фелаини, когато той бе изведен по изключителен начин от Карик сам срещу Лорис и не сбърка с удар с левия крак по земя - 1:0.

В 19-ата минута след корнер Фелаини отново игра опасно, избита топка попадна на главата на Карик, който я насочи далеч от Лорис за 2:0. В 34-ата минута резултатът стана класически, когато Бенталеб сбърка една топка, подавайки на Рууни, а той се оказа сам между 4 бранителя в бяло. Нападателят обаче напредна към наказателното поле, преминавайки през двама и стреля в ъгъла на Лорис за 3:0.

Муса Дембеле се появи още в 30-ата минута в опит играта на гостите да се промени, но те така и не стигнаха до удар в първата част. Във втората Юнайтед преотстъпи инициативата, но дори и с появата на Адебайор и Ламела, гостите не предложиха нищо в атака.

  Сподели
207