Бърнли победи Манчестър Сити


И. Ангелов

Бърнли победи Манчестър Сити

Манчестър Сити направи нова погрешна стъпка в преследването на Челси в днешното си гостуване на Бърнли в среща от двадесет и деветия кръг на английската Висша лига, което бе загубено на "Търф Муур" с 1:0. Така Челси има два мача по-малко и се намира на 5 точки пред втория - Сити и 6 пред третия - Арсенал.

В първото полувреме днес положенията бяха малко. Сити опита към края да притисне опонента си, но отборната игра на домакините задържа "гражданите". 

В 52-ата минута голямо положение се откри пред Агуеро, който разигра добре със Силва, но не успя да контролира добре топката в прекрасна позиция и да тества Хийтън. 

В 61-ата минута резултатът бе открит когато Компани изби една топка след пряк-свободен удар, а тя попадна на пътя на Джордж Бойд. Полузащитникът не я остави да падне, като направо стреля от воле и матира Харт в далечния ъгъл - 1:0.

Пелегрини реагира с представянето на Бони мигновено на мястото на Джеко, а след това и Силва даде мястото си на Йоветич. В 81-ата минута отново добро положение не бе вкарано от Агуеро, намерен добре от центриране на Туре. В игра се появи и Франк Лампард, а домакините започнаха да търсят начин да бавят топката. В 91-ата минута Сабалета навлезе в наказателното поле и падна след като срещу него игра Мий, който не игра с топката, но падналият бранител не получи решение в своя полза. Така Бърнли стигна до една от най-ценните победи в кампанията си, като се намира на точка от излизане от опасната зона.

  Сподели
145