Роджърс: През следващата година ще се борим за титлата


Н. Гавазов

Роджърс: През следващата година ще се борим за титлата

Мениджърът на Ливърпул Брендън Роджърс смята, че сегашният сезон прилича на първата му година на "Анфийлд", поради което разчита, че през следващата кампания отборът отново ще се бори за титлата. След няколко месечно неубедително представяне "червените" се взеха в ръце, намериха схемата и стила си на игра и от началото на годината Ливърпул е номер едно не само в Англия, но от всички отбори от топ 5 на Европа.

"Ако погледнете моя първи сезон в клуба, най-важното тогава бе да изградим системата на игра и да помогна на отделните играчи да станат по-добри. Това бе нов стил на работа, към който се изискваше време за привикване. През втората част от сезона при нас нещата започнаха да се получават. В края на първата година не се случиха големи промени, появиха се няколко нови футболисти, но ключовите фигури бяха по местата си. Всички видяхме плодовете през миналата година, когато благодарение на по-нататъшното развитие, ние едва не спечелихме титлата. През миналото лято се случиха големи промени и отново имахме нужда от привикване един към друг", заяви Роджърс.

"Увеличихме дълбочината на състава, но загубихме играчи и аз имах нужда да променя стила на работа, за което отиде време. Но винаги съм казвал, че с напредването на сезона ще ставаме все по-добри - точно така се получи. Имам голяма вяра в този колектив, момчетата много добре работят. И се надявам, че през следващия сезон ще се получи цикъл, подобен на моята втора година тук и ние ще може да се борим за трофеи и за титлата във Висшата лига", завърши мениджърът.

 

  Сподели
138