Туре: Джан ще бъде крал на Ливърпул


Н. Гавазов

Туре: Джан ще бъде крал на Ливърпул

Ветеранът на Ливърпул Коло Туре изрази своето възхищение от Емре Джан и предложи съотборника си за капитан на тима. През лятото "червените" похарчиха 10 милиона евро, за да закупят футболиста от младежкия национален отбор на Германия. Постепенно Емре придоби увереност и се закрепи в титулярния състав - не като полузащитник, а като бранител. Според Туре, Кан се превръща в един от лидерите на Ливърпул.

"Емре е футболист от топ ниво. Той по впечатляващ начин действа в отбрана и в полузащита и е много силен като играч. Радваме се, че той е сред нас. Емре е от Германия, а немските футболисти наистина са много добри и не съм изненадан от неговите успехи. Те от ранна възраст се учи на футбол, те наистина са умни, тактически безупречни и много сини физически", заяви Туре.

"Не се изненадвам от неговите успехи, защото той упорито се трудни и е професионалист на най-високо ниво. Още е млад, но е много добър. Лидер е. Когато си на терена, виждаш, че той наистина е уверен в себе си и спокойно разговаря със съотборниците си. Точно сега Хендерсън е много добър, но няма съмнения, че това момче ще се превърне крал тук, защото е играч от топ ниво и е способен самостоятелно да реши съдбата на мачовете. Способен е да вкарва голове, а обемът му на работа е изненадващ и в това отношения няма по-добър от него", добави ветеранът.

 

  Сподели
126