Гол на Уелбек изхвърли Юнайтед от ФА Къп


И. Ангелов

Гол на Уелбек изхвърли Юнайтед от ФА Къп

Арсенал ще играе на полу-финалите в най-старото футболно състезание - ФА Къп, след като днес "артилеристите" измъкнаха победа от "Олд Трафорд" и Манчестър Юнайтед с 2:1. Начо Монреал откри резултата днес, преди Уейн Рууни да върне попадение, а бившият нападател на "червените дяволи" Дани Уелбек реши всичко във втората част. Анхел ди Мария бе изгонен във второто полувреме.

И в двете части от срещата двата отбора редуваха атаки и не може да се каже, че един е надделял над опонента. В 25-ата минута резултатът бе открит, когато Окслейд-Чембърлейн получи топката извън наказателното поле, премина през няколко от бранителите на Юнайтед и подаде за Монреал, който от близо матира Де Хеа.

В 29-ата минута Рууни изравни, когато бе намерен с добро центриране от Ди Мария и завърши с глава. До края на тази част Шчесни се прояви на два пъти за да запази резултата.

На почивката за Юнайтед Ерера и Шоу бяха сменени от Карик и Фил Джоунс. Стилът на домакините обаче не се промени особено. В 61-ата минута Валенсия подаде слабо назад за Де Хеа, Уелбек застигна топката, премина през вратаря и на празна врата завърши за 2:1.

Последва шанс за гол пред Смолинг. От другата страна Де Хеа се прояви по изключителен начин срещу удар на Алексис. В 76-ата минута Ди Мария опита да си спечели фал на дъгата, за което получи жълт картон. В опит да спори със съдията той го дръпна за фланелката, за което си заслужи и втори такъв и напусна играта.

В 81-ата минута Монреал докосна топката с ръка на удобна позиция за изстрел от пряк-свободен удар, но Рууни стреля високо. В 87-ата минута резервата Янузай напредна от дясно и навлезе в наказателното поле, след което се строполи без контакт от бранител, за което получи жълт картон. До края Арсенал запази резултата.

  Сподели
228