В Англия искат връщането на Хауърд Уеб


Н. Гавазов

В Англия искат връщането на Хауърд Уеб

Бившият ръководител на съдийския корпус на Висшата лига на Англия Кит Хакет помоли завършилият кариерата си Хауърд Уеб да се завърне към обслужване на футболни мачове. През сегашния сезон работата на арбитрите на Острова не издържа на никакви критики. Поредният скандал се разрази в събота, когато реферът Роджър Ист по погрешка изгони защитника на Съндърланд Уесли Браун вместо капитана на "черните котки" Джон О'Шей в двубоя с Манчестър Юнайтед.

Според мнението на Хакет, 43-годишният Уеб, спечелил си висока репутация по време на своята професионална кариера, може да повиши нивото на съдийство във Висшата лига и би трябвало да се върне към футбола.

"Съдите допускат големи грешки, всяка седмица, от кръг в кръг. Не знам с какво се занимава в момента Хауърд Уеб, но трябва да го помолим да се върне във футбола в ролята на арбитър", заяви Хакет.

По-рано днес се разбра, че във Футболната асоциация на Англия сериозно са обезпокоени от последните инциденти, свързани с арбитрите и във връзка с това ръководителите на английския футбол са обсъждали вариант с въвеждане на видеоповторения в двубоите.

 

  Сподели
24