Венгер: Нека пропуснем коментара на Моуриньо


Н. Гавазов

Венгер: Нека пропуснем коментара на Моуриньо

Мениджърът на Арсенал Арсен Венгер призова да не се обръща внимание на думите на своя колега от Челси Жозе Моуриньо, който изрази недоумение от отсъствието на "артилеристите" от надпреварата за титлата във Висшата лига на Англия. През миналата седмица португалецът заяви, че всеки един мениджър би завидил на работата на Венгер и изрази учудването си, защо с такава стабилност и летни покупки Арсенал не се бори за спечелване на титлата.

Френският специалист на свой ред предпочита да не се отвлича с подобни забележки и смята, че сезонът е далече от своя край, за да се правят каквито и да изводи.

"Ще е много по-добре да пропуснем коментара покрай ушите си. Нека изчакаме с края на сезона. Сега имаме 48 точки. Ще видим как ще бъде в края на сезона. Пред нас са много важни мачове, а като гости изиграхме два мача в повече, отколкото у дома си, поради това играта ни у дома има ключово значение. В наши дни реакцията винаги е емоционална, но в живота не винаги има бели пътища. Съществуват възходи и падения, а в крайна сметка е важно, колко си стабилен, за да отговориш на разочарованията, съставящ твоя живот", заяви Венгер.

Специалистът също така призна, че изпитва натиск - особено след съкрушителното домакинско поражение с 3:1 от Монако в Шампионска лига.

"Изпитвам натиск, както всеки друг мениджър. Искам да печеля всичките си мачове и съм много разочарован, когато не успея. Но това е част от играта. Истина е, че в последните години не успявахме да се класираме за четвъртфиналите на Шампионска лига и по тази причина резултатът в сряда разстройва. В онази вечер всичко бе против нас и всеки път след подобно нещо нас ни подлагат на клане. Но това е част от играта", каза още французинът.

 

  Сподели
99