Куртоа: Ще се справим с отсъствието на Матич


Н. Гавазов

Куртоа: Ще се справим с отсъствието на Матич

Вратарят на Челси Тибо Куртоа е убеден, че отборът му може да се справи с отсъствието на Неманя Матич, който ще пропусне три мача заради наказание. Червеният картон, показан на сърбина в двубоя с Бърнли миналата събота, няма да позволи на Матич да вземе участие във финала за Купата на Лигата срещу Тотнъм. Неманя ще може да се завърне на терена във вътрешните турнири едва в средата на март.

Интересното е, че в двата случая когато "сините" не можеха да разчитат на своя опорен полузащитник през този сезон, те неизменно губеха - от Нюкасъл във Висшата лига и от Брадфорд в Купата на Англия. Куртоа обаче е уверен, че този път Челси ще се справи с отсъствието на този ключов играч.

"Жалко е, че той няма да може да играе на финала, защото на нас ни предстои тежък двубой. Матич великолепно играе за нас през този сезон, но имаме футболисти, които могат да изпълнят неговата работа. Дори без Матич имаме силен отбор. Разбира се, той ще ни липсва, но аз не мисля, че това ще бъде голям проблем", заяви Куртоа.

 

  Сподели
199