Ливърпул победи на гости на Саутхемптън


И. Ангелов

Ливърпул победи на гости на Саутхемптън

Ливърпул се покачи на шестата позиция в класирането на английската Висша лига, само на точка от петото място и днешния си опонент - Саутхемптън, както и на две точки от Топ 4 и Манчестър Юнайтед. Днес на "Сейнт Мерис Стейдиъм" мърсисайдци победиха с 2:0 "светците" след голове на Кутиньо и Стърлинг.

Още в 3-ата минута гостите поведоха, когато Лазар Маркович намери Кутиньо в полето, той нагласи топката за мощен удар, който срещна долната страна на гредата преди да се оплете в мрежата за 1:0.

Домакините разчитаха много на статични положения в тази първа част. Най-доброто положение за "светците" дойде в 44-ата минута, когато Елиа бе изведен зад защитата и Миноле излезе срещу него. Крилото опита да копне топката над него и вратаря сякаш игра с ръка извън наказателното поле, но нарушение не бе отсъдено.

На почивката Шнайдерлин се появи за домакините на мястото на Дейвис, а Морено замени Маркович за гостите. Садио Мане и Даниел Стъридж бяха вторите смени от двете страни, като сенегалското крило бе близо и до гол при един удар, блокиран от Шкъртел.

В 73-ата минута Морено пресече един пас на Шнайдерлин и размени двойно подаване със Стърлинг. Последва центриране от бранителя, но то бе слабо. За негово щастие Таргет се подхлъзна и не игра добре с топката, която попадна в Стърлинг за 2:0.

 

  Сподели
172