Кейн спаси Тотнъм в последната секунда с Уест Хем


И. Ангелов

Кейн спаси Тотнъм в последната секунда с Уест Хем

Тотнъм и Уест Хем ще запазят местата си в класирането, шесто и осмо, съответно, след като днес в това лондонско дерби на "Уайт Харт Лейн" гостите от Уест Хем пропиляха аванс от два гола за крайното 2:2. "Чуковете" поведоха чрез голове от Кояте и Сако, преди Дани Роуз да вкара към края на второто полувреме, а в последната секунда Кейн да спечели дузпа и да я вкара за крайния резултат.

Тотнъм започна силно и Адриан трябваше да се намеси срещу добър удар на Бенталеб рано в мача. В 12-ата минута Кейн нацели гредата след добра атака на домакините. 

В 22-ата минута гостите откриха резултата чрез Чейху Кояте, който се извиси при подаването на Аарън Кресуел в наказателното поле и матира Лорис - 1:0. В ситуацията Дембеле подари топката на противника с лошо отиграване. След гола гостите взеха инициативата и организираха поредни опасни атаки.

Така на почивката Кристиан Ериксен се появи за Муса Дембеле. Все пак Уест Хем продължи да води в добрите ситуации. В 60-ата минута и Солдадо замени Таунсенд. 2 минути след това резултатът стана 2:0, когато Диафра Сако успя да вкара през Лорис след центриране на Ноубъл.

В 81-ата минута Дани Роуз успя да изравни, когато фалцово центриране на Ламела бе избито от Адриан в бранителя, а той от воле вкара от далеч за 2:1. В даденото 5 минутно продължение Тотнъм успя да наложи натиск и да достигне до дузпа, спечелена от Кейн срещу Сонг.

Именно младият талисман застана зад топката и взе точката в последния момент за Тотнъм.

  Сподели
167