Барнс: Стърлинг ще се погуби в Реал


Н. Гавазов

Барнс: Стърлинг ще се погуби в Реал

Легендата на Ливърпул Джон Барнс посъветва Рахим Стърлинг да остане в мърсисайдския клуб още три години. Както е известно, изгряващата звезда на Ливърпул не бърза да подписва нов договор, макар че клубът му предлага разкошен контракт. Предполага се, че най-сериозен интерес към Рахим проявява Реал Мадрид. Барнс е на мнение, че в случай, че напусне "Анфийлд", Стърлинг рискува да загуби кариерата си.

"На мястото на Рахим, аз бих останал в Ливърпул. Видях друго млади играчи, които под влияние на своите агенти, под влияние на предлаганите пари побързаха да отидат в големи клубове. Разбира се, Ливърпул е голям клуб, но Реал и Барселона са изкушение. Опасността е в това, че рискуваш да се загубиш за футбола. Мога да ви дам много примери, като Джак Родуел и Скот Синклер, които отидоха в Манчестър Сити", заяви Барнс.

"При цялото ми уважение към подобни клубове, преходът там може да се окаже лошо решение. Съветвам младите играчи да не бързат и да останат в собствените си клубове до 23-24 години. Отидох в Ливърпул когато бях на 23, когато имах зад гърба си 35 мача за Англия и знаех как да се справя с натиска. Рахим няма да играе всяка седмица в Реал, той ще се намира под огромен натиск като 50-милионна звезда, докато феновете на Ливърпул са готови да се примирят с това, че не може постоянно да се представя добре. Призовавам го, а и всички останали играчи заедно с Баркли, да останат там, където се намират и да сменят клубовете си едва след три-четири години", добави легендата.

 

  Сподели
103