Челси не задържа аванса срещу Бърнли


И. Ангелов

Челси не задържа аванса срещу Бърнли

Челси продължава да води убедително на върха във Висшата лига, макар днес в срещата от поредния двадесет и пети кръг, когато прие Бърнли на "Стамфорд Бридж", тимът да поведе с 1:0, само за да последва изгонването на Неманя Матич и изравняването до 1:1. Така преди късната среща на Ман Сити разстоянието до второто място е 7 точки.

Още в 14-ата минута днес падна първия гол, когато Еден Азар напредна и върна топката за Бранислав Иванович, който стреля ниско през Хийтън за 1:0. Това е четвъртото попадение на десния бек в последните 6 мача, както и 28-ото откакто той пристигна в Челси през 2010-та.

В 32-ата минута Иванович стреля от далеч и Кайтли спря топката с ръка на границата на наказателното поле, но съдията подмина ситуацията. В 44-ата минута отново "сините" можеха да претендират за дузпа, когато Шакел повали Коста.

Второто полувреме започна много силно за Челси с няколко добри положения. В 70-ата минута Неманя Матич бе изгонен директно, когато при стълкновение с Барнс той реагира агресивно и го бутна на земята. В 74-ата минута топката удари ръката на Луис в наказателното поле на Челси, но Аткинсън отново не отсъди нищо.

В 81-ата минута Бърнли изравни след корнер, когато Бен Мий засече подаването на Трипиер с глава и матира Куртоа - 1:1. Моуриньо реагира с пускането на Дидие Дрогба за Филипе Луис, но до нищо повече не се стигна.

  Сподели
248