Хьоведес е открит за трансфер в Юнайтед, Лапорт -не


Н. Гавазов

Хьоведес е открит за трансфер в Юнайтед, Лапорт -не

Капитанът на Шалке 04 Бенедикт Хьоведес съобщи, че е готов да се отправи в Мнчестър Юнайтед. През лятото "червените дяволи" планират да подсилят отбранителната си линия и според слуховете, мениджърът Луис ван Гаал разглежда вариант с привличането на 25-годишния Хьоведес и 20-годишния Емерик Лапорт от Атлетик.

Ако немецът обаче е открит за продължаване на кариерата във Висшата лига, то баскът предпочита да продължи кариерата си в родния клуб, където по-рано игра полузащитникът на Манчестър Юнайтед Андер Ерера.

"Ако някога ми се наложи да напусна Шалке 04, аз ще замина зад граница. Шалке мие много скъп на сърцето, за да го сменя с друг клуб от Бунделигата. Заминаването ми в чужбина ще ми позволи да натрупан опит и мисля, че мой приоритет в това отношение ще стана Англия", заяви Хьоведес.

"Тук (в Атлетик) играят и работят много хора с опит и аз искам много да науча от тях. Искам да продължа да правя това, което върша в момента", заяви Лапорта за AS.

Съгласно различни източници, останалите трансферни цели на Юнайтед са защитникът на Борусия Дортмунд Матс Хумелс и Рон Влаар, който в момента защитава цветовете на Астън Вила.

 

  Сподели
56