Гибс е убеден в бързата адаптация на Паулища


Н. Гавазов

Гибс е убеден в бързата адаптация на Паулища

Защитникът на Арсенал Кириън Гибс е на мнение, че новото попълнение на отбора Габриел Паулища няма да има проблеми с адаптацията си в английския футбол - както нямаше Алксис Санчес. През миналата седмица Габриел дебютира за лондонския клуб, вземайки участие в мача от Купата на Англия срещу Мидълзбро.

Бразилският защитник произведе приятно впечатление и помогна на Арсенал да постигне победа с 2:0. Гибс е убеден, че Габриел бързо ще свикне с новите условия и ще научи английски език, което по принцип е главен проблем за новите попълнения на "артилеристите".

"Създаде се впечатление, че той играе на това ниво много отдавна. Той веднага се адаптира в отбора и демонстрира физическата страна на своята игра, а именно това ние искаме да виждаме от един централен защитник. Към момента Габриел не говори английски, но така бе и с Алексис когато той дойде тук. Но не му трябваше много време, защото го научихме на няколко фрази и след това той свикна. Тези фрази се отнасят за игрови ситуации, но именно с тях започна нашето добро взаимодействие", заяви Гибс.

 

  Сподели
109