Венгер: На всички от Висшата лига им е трудно в Купата


Н. Гавазов

Венгер: На всички от Висшата лига им е трудно в Купата

Мениджърът на Арсенал Арсен Венгер остана доволен, че отборът му - за разлика от някои други английски грандове - запази нужната концентрация в мачовете си от Купата на Англия. В неделя "артилеристите" удържаха уверена победа с 2:0 над Мидълзбро и се класираха за четвъртфиналите на турнира, като в същото време количеството участници от Висшата лига продължи да намалява.

Ако тази вечер Престън успее да победи Манчестър Юнайтед, то половината от участниците на този етап от турнира ще бъде от по-долните дивизии. Във връзка с това Венгер е радостен, че няма проблеми с мотивацията на своите футболисти.

"На всеки представител от Висшата лига е много трудно в този турнир. Зa Купата са нужни две неща - концентрация и игра на скорост. Мисля, че контролирахме двубоя. Добре започнахме и играхме много бързо, което създаваше проблеми за съперника. Бяхме много подвижни, добре се движехме и демонстрирахме добра техника. При 2:0 намалихме темпото, но не загубихме концентрация и останахме съсредоточени през цялото време", заяви Венгер.

 

  Сподели
75