Ван Гаал: Ще продължа да използвам Рууни като полузащитник


Н. Гавазов

Ван Гаал: Ще продължа да използвам Рууни като полузащитник

Мениджърът на Манчестър Юнайтед Луис ван Гаал заяви, че Уейн Рууни е може би най-добрият нападател в отбора, но ще продължи да играе в полузащита. Независимо от постоянните критики по свой адрес, холандецът продължава да използва Уейн в средата на терена - срещу Бърнли Рууни дори игра в опорната зона.

Тази седмица наставникът на националния отбор на Англия Рой Ходжсън заяви, че не планира да използва Рууни в полузащитата както в Юнайтед и Ван Гаал смята това за правилно.

"В сравнение с мистър Ходжсън, Рууни, вероятно, има голям дял в играта на националния отбор именно като нападател. Аз също бих го използвал там, ако бях треньор на "Трите лъва". Той трябва да сравнява Рууни с останалите нападатели и това трябва да правя и аз. Нужно е да избирам измежду Радамел Фалкао, Робин ван Перси и всички останали нападатели, поради това на мен ми се налага да мисля малко по-различно. Рууни може би е най-добрият наш нападател, но в момента не мисля, че това за него е най-добрата позиция при нас и поради това не възнамерявам в скоро време да го използвам като нападател", заяви Ван Гаал.

 

  Сподели
76